Abonnements­vilkår

Vilkårene gjelder for bestilling og bruk av abonnement på Demokraten. Som abonnent på Demokraten har du tilgang på alt vårt innhold i elektronisk utgave (eAvis) og på vår nettavis. Papiravisen blir levert 3 dager i uken, med mindre du har valgt et digitalt abonnement. Du får også tilgang til vårt elektroniske arkiv. For å få tilgang til alt innhold digitalt fra Demokraten må du registrere deg som digital bruker på https://les.demokraten.no. Du gjør det ved å fylle inn dine personlige opplysninger og velge ditt brukernavn og passord. Gjennom Demokratens Min side kan du administrere ditt abonnement. Vilkårene gjelder for både privat- og bedriftskunder.
Aldersgrensen for å bestille abonnement er 18 år.

Transaksjonen gjøres med:

Demokraten AS
c/o Agderposten AS
Postboks 8, 4801 Arendal
Tlf: 69368080
Foretaksreg: NO 934 297 113 MVA
E-post: kundeservice@demokraten.no
http://www.demokraten.no
Bankkontonummer: 51220576764

Abonnement

Abonnementet betales forskuddsvis og løper inntil vi mottar oppsigelse, minimum ut den betalte periode. Ved slutten av en abonnementsperiode vil abonnementet automatisk bli forlenget med en lengde likden forrige. Abonnementet skal betales i henhold til forfallsdatoen på fakturaen. Kommer betaling for sent påløper den til enhver tid gjeldende lovbestemte forsinkelsesrente.

Dersom tilsendt betalingspåminnelse ikke blir betalt, oversendes kravet til inkasso og lovhjemlede inkassokostnader påløper. Ved oppsigelse løper det ut perioden du har betalt for, men blir ikke fornyet. Gjenværende beløp refunderes ikke. Ved oppsigelse av abonnement med bindingstid tilkommer et sluttoppgjør for den perioden du har oppnådd en prisfordel, tilsvarende den rabatten som er gitt på et abonnement uten bindingstid.

Ved uteblitt betaling stoppes avisleveringen og den digitale tilgangen og vi fakturerer restregning for levert periode. Du kan velge å stoppe papiravisleveringen i en periode uten at det påvirker abonnementsprisen eller ditt digitale abonnement. Angrerettloven gjelder.

Priser

Se gjeldende priser her
Levering av papiravis i Norge er gratis. For levering av papiravis i utlandet tilkommer Postens portotillegg. Ønsker du faktura i posten tilkommer et gebyr på kr 35,- pr faktura. Ved betaling med Avtalegiro, E-faktura eller kredittkort tilkommer det ingen gebyr. Opprettelse av Avtalegiro gjøres på Minside (menyvalg: "Abonnement") eller via din bankforbindelse.

E-faktura/Avtalegiro som ikke betales innen fristen får betalingspåminnelse med et administrasjonsgebyr på papir. Demokraten forbeholder seg retten til når som helst å endre prisen på det løpende abonnementet. De nye prisene kunngjøres i avisen og på hjemmesiden, senest 14 dager før iverksettelse. De nye prisenegjøres gjeldende fra fastsatt dato for alle typer abonnement.

Betaling

Du kan kjøpe abonnement på Demokraten på http://www.demokraten.noved å benytte bank-/kredittkort eller få tilsendt faktura. Ved kjøp av abonnement trekkes kredittkortet/bankkortet du registrerer for ny periode til du sier opp ditt abonnement hos Demokraten. For kjøp i øvrige salgskanaler kan faktura eller elektronisk bankbetaling benyttes.

Demokraten benytter PayEx som betalingsløsning. Payex støtter "Verified by Visa" standarden. Les mer om Payex på www.payex.no. Betalingssidene er sikret med SSL-sertifikat. Les mer på https://letsencrypt.org/. Det betyr at du som kunde har ekstra sikkerhet ved betaling hos Demokraten.

Dersom innbetaling ikke skjer, forbeholder Demokraten seg retten til å lukke tilgangen og stoppe avisleveringen med umiddelbar virkning.

Levering

I de områdene avisen blir levert med avisbud, har vi som mål, men ingen garanti for, å levere papiravisen senest kl. 07.00. For øvrige områder gjelder leveringstidene til Posten eller andre samarbeidspartnere. Avisene leveres på samme sted som ordinær post.

eAvisen er tilgjengelig fra kl. 22.00 kvelden før utgivelsesdag. Enkelte sider kan unntaksvis avvike fra den trykte versjonen. Temabilag vil kun være tilgjengelig dersom de er utgitt av Demokraten. Innstikk med andre utgivere vil således ikke være tilgjengelig. Dersom levering hindres av langvarige tekniske problemer, streiker, lockout eller force majeure av mer enn to dagers varighet, godtgjøres dette med tilsvarende forlengelse av abonnementet.

Dersom årsaken til manglende tilgang er knyttet til brukernes egen internettilgang eller problemer med brukernes datautstyr/software, ytes ingen godtgjørelse.Ved endring av leveringsadresse må Demokraten kontaktes senest tre virkedager før endringen skal tre i kraft. Kontaktopplysninger finner du nedenfor. I ferier tilbyr vi gratis flytting av avisen til leveringssted i Norge. Papiravisen kan omadresseres i inntil 4 uker eller vi kan oppbevare avisene hos Demokraten.

Du kan selv registrere din endring på nettsiden https://les.demokraten.no.

Min Side

På Demokratens nettside kan du logge deg inn på Min Side for å administrere ditt abonnement. For å kunne bruke Min Side, må du logge deg inn med brukernavn og passord.

Her kan du:

  • Omadressere avisa, fast- eller midlertidig hvis du skal på ferie
  • Midlertidig stoppe leveringen av papiravisen
  • Se betalingsopplysningene dine
  • Endre betalingsmåte og oppdatere kredittkortopplysninger
  • Opprette Avtalegiro-avtale
  • Sende oss en henvendelse

Rettigheter

Som abonnent har du tilgang til alt materiale, herunder tekster, artikler, nyheter, foto og video, grafikk og annet som er publisert av Demokraten. Du kan laste ned og/eller skrive ut en enkel kopi av materialet kun til ditt eget bruk. Avfotografering, nedlasting eller kopiering med sikte på gjenbruk er ikke tillatt.

Brukertilgang

Den juridiske eieren av abonnementet er den som har tegnet det. Abonnenten kan være innlogget på inntil fem enheter samtidig. Brukernavn og passord til avisens digitale tjenester må ikke deles med andre enn medlemmer av abonnentens husstand og oppholds-adresse.
Dersom abonnenten deler brukernavn og passord med andre, eller på annen måte misbruker Demokratens tjenester, har Demokraten rett til straks å stenge abonnentens tilgang til disse tjenestene og stoppe avisleveringen uten refusjon av innbetalt abonnementsbetaling.

Personopplysninger og cookies

http://mediebedriftene.no/informasjonskapsler
Her vil du finne informasjon om hvordan cookies brukes på norske nettsteder. Siden er opprettet av Mediebedriftenes Landsforening.

Endring av vilkår

Abonnementsvilkårene kan bli endret, og de til enhver tid gjeldende vilkårene er oppdatert på https://les.demokraten.no/vilkar. Aksept av vilkår
Ved godkjenning av vilkår, gir du oss samtidig tillatelse til å kommunisere med deg pr epost og mobiltelefon.